Verslagen over Frankrijk

1e Bericht vanuit Frankrijk
Toegevoegd door Henk Jan v.d. Broek op 12-09-2009 15:22:45

ürziger Mosel duitsland

Gisteren zijn we vertrokken na een huis vol koffie, croissants, thee, broodjes, appeltaart en toch ook wat traantjes hier en daar... De eerste nacht hebben we doorgebracht in Duitsland, wildkamperen. We hadden een erg mooi uitzicht. De volgende ochtend vertrokken we weer na twee bakkies en twee bammetjes richting de Moezel. Onderweg moest Boris even plassen en tot i=ons groot geluk stonden er langs de bosrand bramen, gratis! (toch echte Hollanders...) Tot ürzig zijn we gereden en staan we aan het water naast andere campers hutje, mutje. Henk Jan heeft echt de vakantie in de kop. We doen alles op ons gemakje. Met ons rode gevaarte hebben we veel bekijks en aanspraak. Na al deze praatjes installeren we de DAF en parkeren Boris even achterin om het plaatsje even te bekijken. Na ongeveer een kwartier zijn we rond en gaan we toch weer terug, want Henk Jan vindt dat bij de Moezel ook een Moezelwijntje hoort. We besluiten voor het eerst eens te gaan wijnproeven. De dame die ons na ongeveer tien minuten welkom komt heten ziet er moe en ziekerig uit. We besluiten te kiezen voor een wit wijntje, neus erin, vingers om de steel en lekker slurpen! Het wordt een zoet wit wijntje, twee voor tien euro. Henk Jan is een echte wijndrinker... dus lekker zoet. We maken één flesje soldaat en tijdens het drinken maak ik een lekker prutje en maakt Henk een heerlijke fruitsalade mèt bramen! Met een biertje in de hand zijn we aan het uitbuiken en genieten van al het moois om ons heen. Heerlijk! Ook nog even een potje yahtzee en het leven is compleet.

Dieulouard, Frankrijk

Vandaag zijn we na een top weekend Willy’s treffen aangekomen in Frankrijk. Willy’s treffen was dit keer in Mendig en erg gezellig weer. Iets te veel alcohol, te veel vuurtjes, kou, regen, maar ook zon, vrienden, kortom: geweldig. Door een hoop ‘jaloerse’ lui zijn we uitgezwaaid. Nu staan we in het bos, natuurlijk via Luxemburg gereden waar de Diesel 0,86 eurocent de liter kost, toch wel even de moeite waard. En zo lekker ons bedje in.

Coulmier Le Sac, Frankrijk

vanmorgen zijn we naar een heerlijk ontbijtje vertrokken: zuidwaarts! Van Dieulouard hebben we verschillende ‘rustige’ routes gereden richting Bourges. Halverwege zijn we even gestopt in Coulmier Le Sac om even snel boodschappen te doen. Henk en Boor bleven bij de truck en zijn meermalen op de foto gezet. Ik daarentegen stond in een mega supermarché te zoeken naar washandjes, vergeten. Echt van alles te krijgen, maar nee, geen washandjes vandaag... nou ja wasmiddel hadden we ook nodig... even gauw afrekenen. Na tien minuten met één wachtende voor me, ben ik nog niet aan de beurt. Sta ik van binnen toch even te koken, hoewel ik zodra ik buiten ben, moet lachen om mezelf. We hebben geen haast, geen stress! Om vier uur zijn we gestopt met rijden en staan we tussen de bossen. Na een heerlijk husseltje van prei, knoflook, peen, ui, gehakt, tomaat en gebakken aardappelen (ja ouders we eten gezond!) stookt Henk Jan ons eerste eigen vuurtje van wat we vinden in het bos. Ondertussen lezen we heerlijk in ons boek en delen een biertje, jaja romantisch hoor... nu bekijken we de smeulende resten van het vuur nog na en plannen alvast een beetje de route hoe we willen gaan rijden. Alles kan en mag, wat een leven.

Mauze, Frankrijk

Prut prut prut...stil. Alleen de banden zoeven nog over het asfalt. Henk jan kijkt me aan. Ernstig. Hij parkeert de DAF in de berm en neemt polshoogte. Ik laat ondertussen een zwart, hevig hijgend, kwijlend beest uit de cabine, Boris. Ja ja, onze eerste keer panne!
Gelukkig is het met een half uurtje verholpen. Het brandstoffilter moest vervangen worden. De Diesel van 2 jaar terug vanuit Marokko had iets te veel troep achter gelaten...

Na een lange tijd zoeken vinden we een plekje in het bos omgeven door natuurschoon en jawel... toiletpapier! Ach dat mag de pret niet drukken. We hangen gauw de was weer op (nog niet droog) en tot ons groot ongenoegen zien we dat het aanrechtblad bij de gootsteen iets begint op te bollen... Mag nog steeds de pret niet drukken! Morgen maar even kit halen. Na een heerlijk maaltje, besluit Henk een opfrisbeurt te nemen met koud water in een teiltje... na heel wat gejodel ben ik aan de beurt. Lekker.

Vandaag staan we in Mauze, waar we ook pitten tussen de bomen en de was eindelijk droogt binnen een half uur. Met 27 graden is het echt afzien...

Mimizan, Frankrijk

Joepie, zon, zee, strand en natuurlijk een redelijk geprijsde camping. We hebben wel een half uur onderhandeld aan de receptie over het feit of we niet te groot zijn, te breed etc. Na een half uur staan we eindelijk voor de slagboom, gaat ie niet omhoog *$##*!!! Maar goed, we staan...maar even want de blonde dame van de receptie komt met een uitgeprint vodje met ‘gevaarlijke’ honden erop, waaronder Rottweilers. Of we hem even willen muilkorven, het is verplicht. Nou okidokie dan. Boor stribbelt even tegen, maar geeft het dankzij de warmte snel op.
Intussen zijn we al uitgenodigd voor een aperatiefje bij de buurman. Gezellig. Hierna hebben we lekker pasta gegeten, inmiddels koud, maar ach en nemen we allebei een heerlijke, echte douche, luxe hoor!
De volgende dag staan we later op en wandelen na het ontbijt met ons gevaarlijk gemuilkorfde hond naar het strand. Walhalla. Op een paar surfers en bejaarden na is het rustig en ligt het zand niet bezaaid met allerlei rotzooi. Na drie uurtjes, pootjes baden, Boris natspetteren, koffie drinken, zandekastelen bouwen, besluiten we even Mimizan in te gaan. De prijzen vallen hier wel mee, het is geen Scheveningen! Na een verkwikkende douche druipen Henk, ik en Boor nog lekker na en liggen languit in de zon bij de DAF. Goh wat vervelend.
Morgen rijden we door naar Spanje en wie weet wat we daar voor leuke plekjes tegenkomen, au revoir!

 


Bekijk foto's van Frankrijk >