Verslagen over Swaziland

Swaziland
Toegevoegd door Henk Jan v.d. Broek op 05-08-2010 15:54:38

Oshoek, Swaziland

De grens aan de Swazilandkant is zo gepiept. Wel moeten we 8 euro roadtax betalen, maar dat is te overzien. We rijden meteen de MR1 op richting Piggs Peak. Swaziland is klein, vergeleken met wat we gewend zijn aan afstanden van de afgelopen tijd. De hutjes afgewisseld met stenen kleine huisjes zijn wel weer lekker vertrouwd. De weg is zeer goed. We rijden niet al te lang meer en slapen in de bush. Het uitzicht is super en de hemel is zo helder ’s avonds met ontelbaar veel sterren super!

De volgende dag rijden we een mooie route tot net voorbij Piggs Peak over asfalt en daarna gaan we gravel rijden tussen de bossen door. Ondertussen hebben we weer contact met Rene, die ook net in Swaziland schijnt te zijn. Net na de lunch worden we dan ook ingehaald door een voor ons zeer bekende landcruiser...

We stoppen en groeten elkaar weer even als vanouds en rijden door naar Hlane park....

Eenmaal daar schijnt het slechts 35 rand de man te zijn (3,50 euro), maar helaas mogen we er niet in met de hond. We rijden dus een stukje door en stoppen langs een meertje waar we het kampje opzetten voor de komende nacht. Het is een mooi plekje. We openen een biertje en genieten van het zonnetje. Hierna gaan we zwaar werk doen... hout sprokkelen! We maken een mooi vuurtje en zitten lekker. Na een tijdje komen er een man en vrouw langs en ze maken een vriendelijk praatje. Later komen ze nog eens terug en geven ons brandhout, super gewoon.

Hlane National Park, Swaziland

De volgende morgen staan we vroeg op en rijden naar het park. We rijden verder met Rene zijn auto en laten Boor met de truck bij de ingang. We zien van alles. Heel veel bokkies en van heeeeeeeeeeeeeeeeeel dichtbij een mamma en een kleine neushoorn op twee á drie meter afstand geweldig! Het park is niet supergroot en dus rijden we terug naar de waterhole bij de ingang. Hier worden we aangehouden en wordt ons verteld dat we naar de Daf terug moeten want er is een ranger die even een hartig woordje met ons wil wisselen. We hebben nl springbokhoorntjes in een emmer in de reserveband liggen en dat mag niet. Een beetje nerveus rijden we naar de ingang terug en wachten we op de ranger. Deze meneer is zeer vriendelijk en legt ons alle, echt alle regels uit. In Swaziland zijn namenlijk alle dieren beschermd. Gelukkig hebben ze geen springbokken en mogen we de horens houden en hoeven we geen prent te betalen, maar hij waarschuwt ons wel voor andere grensposten. We bedanken hem vriendelijk en drinken een kopje koffie, laten Boor uit en rijden nog een rondje.

In een ander gedeelte van het park lunchen we bij een grote waterhole waar echt van alles te zien is. Heel veel rooibokken, een enorme krokodil, vogels, Nyala’s, etc. Super.

Ook hebben we vandaag nog een boel giraffen gezien, de enige afwezigen zijn: de olifanten, maar die hebben we al zoveel gezien!

Om een uur of vier houden we het voor gezien en rijden we terug naar het plekje van de vorige nacht en liggen vroeg in bed, wat een superdag!

Namaacha, Swaziland

We rijden na een ontbijtje van mieleipap en melk rustig aan naar de grens met Mozambique. Aan de kant van Swaziland is alles in een wip geregeld. Het carnet is met een minuutje gestempeld en de paspoorten ook. Op naar Mozambique!

 


Bekijk foto's van Swaziland >