Verslagen over Bulgarije

Bulgarije
Toegevoegd door Henk Jan v.d. Broek op 27-02-2011 20:33:26

Khamanli, Bulgarije

We rijden van de grens meteen door naar Khamanli. We slapen hier rustig en rijden de volgende dag door naar de grens met Servië. De volgende avond besluiten we voor de grens met Servië te bushcampen in een veld. Het is erg baggerig en dus staan we met de neus naar de weg gekeerd. Een klein weggetje overigens. Om een uur of vier staan we stil en alles lijkt koek en ei.

Om half twaalf ís avonds echter moet ik Henk wakker maken. Ik hoor een politiewagen herrie maken en er wordt geklopt op de cabine. Henk stapt uit en loopt naar voren. Ze willen de paspoorten zien en dus komt Henk weer naar binnen. Even later willen ze ook mij zien en dus kleed ik me ook aan en wrijf de slaap uit mijn ogen terwijl ik de trap afloop. Volgens de heren is het erg onverstandig om hier te blijven staan, vanwege alle slechte mensen hier die je diesel willen stelen met een gun in hun handen. Wij wuiven dit weg en vertellen dat alles op slot zit en dat we door Afriuka zijn gereden ons hier niet onveilig voelen. Toch moeten we door, want tsja, dit is geen Afrika, maar Bulgarije!

We rijden dus terug naar de grotere weg en rijden langs een parking. Op het bord ervoor staat dat het gratis is 24 uur per dag, maar wanneer ik Henk aan het helpen ben met parkeren, wordt er een bon uitgeschreven voor maar liefst 5 euro om te staan, langs een drukke weg met niets! We rijden dus weer door.

Eenmaal bij de grens staat al een grote rij vrachtwagens, wij willen de grens nog niet over... ik vraag aan een tankstation bediende of het mogelijk is om hier te parkeren voor vannacht, nee helaas. We rijden dus weer terug waar we vandaan gekomen zijn en we pakken een weggetje dat paralel loopt aan de grote weg. Hier parkeren we de Daf aan de kant. Boor vindt het geweldig, want er is veel sneeuw waar natuurlijk in gespeeld moet worden. Die nacht slapen we onrustig, maar worden we gelukkkig niet meer lastig gevallen...

De volgende morgen staan we vroeg op en passeren we de grens met Kroatië. Wederom stelt dit niets voor....

 


Bekijk foto's van Bulgarije >