Verslagen over Servie

Servie
Toegevoegd door Henk Jan v.d. Broek op 27-02-2011 20:34:05

Kosjeric, Servië

We slapen de eerste nacht ergens in de buurt bij Kosjeric. Het valt niet mee om een bushcamp te vinden en dus rijden we een steile weg op en neer om de Daf vervolgens neer te zetten op een kruising van kleine weggetjes. De hele middag rijden er autoís langs en is er niets aan de hand. Natuurlijk wanneer we net liggen te slapen krijgen we weer bezoek van politie die onze paspoorten willen zien. Dit duurt even, want het paspoort gaat van hand tot hand en na een vijftien minuten mogen we gelukkig weer verder slapen, doet de politie sínachts hier niets?

De tweede nacht slapen we bij Erdevik in de buurt. Dit is vlabij de grens met Kroatië. Het moet hier een natuurgebied zijn. We rijden door de kleine pittoreske dorpen en uiteindelijk parkeren we ergens in een parkje. Ik doe meteen een klein wasje, sokken en onderbroeken en Henk rookt een waterpijpje. Ik bak ook nog een appeltaart en maak het eten klaar. De volgende dag besluiten we hier een dagje te blijven hangen. We genieten van de sneeuw, Boor ook en luieren lekker nog even één dagje...

De volgende dag rijden we dan uiteindelijk naar Kroatië. Het is een kleine grensovergang en hier nemen ze hun drukke taak wel serieus. Ik stap uit en alles moet genoteerd worden. Ook wordt er even gegluurd in de achterbak. Hierna rijden we Kroatië in!

 


Bekijk foto's van Servie >