Verslagen over Duitsland

Duitsland, Belgie en Nederland
Toegevoegd door Henk Jan v.d. Broek op 14-04-2011 20:54:26

Duitsland en België

We besluiten niet in Oostenrijk, maar een nachtje in Duitsland te slapen. In Duitsland mogen we lekker knallen, de wegen zijn weer lekker goed en we rijden in één keer door naar Perouse. We staan hier net van de snelweg af in het aangeplante bos en jawel we zien hier heus wild: een reetje. We zitten op de klep in de laatste zonnenstralen en roken een waterpijp met een biertje erbij, het is nu wel heeeeeeeeeeeeel snel over: raar.

De volgende morgen staan we vroeg op en rijden de snelweg op. We rijden in één keer door naar Holland. Helaas moeten we onderweg één keer noodgedwongen stoppen, we hebben een lekke band. In een uithaal langs de snelweg verwisselen we de band met velg en na een drie kwartier schieten we de weg weer op. We hopen dat deze band het houdt want hier en daar vertoont deze wel erge doorslijtplekken...

Eenmaal in België stoppen we om te kijken of we nog een vignet moeten kopen voor het gebruik van de snelweg. Het tankstation waar we stoppen is helaas dicht en kilometers en kilometers verder is de volgende pas. Ik spring eruit haal wat broodjes en vraag in mijn beste Frans of er nog zoiets bestaat als een vignet voor vrachtwagens. Dit is er nog steeds, maar alleen voor wagens die zwaarder zijn dan twaalf ton, tsjonge hebben wij een keer mazzel!

Ik klim weer in de Daf en onderweg kauwen we op ons broodje en slurpen we aan ons kopje koffie. Op een gegeven moment komen we in het Vlaamse gedeelte en het is toch wel gek, dat we opeens allerlei borden weer in het Nederlands kunnen lezen, raar maar waar...

Holland!!!

Van België rijden we dus meteen door naar Nederland. We stoppen langs de weg om even een foto te maken met een bordje van Nederland erop en we rijden door richting ons oude Moordrecht. Natuurlijk hebben we de hele dag de typerende regen gehad... we rijden binnendoor terug aangezien onze Daf geschorst is en dus eigenlijk niet de weg op mag... Bij Bergamabacht nemen we een pontje en nu schiet het wel heel erg op. Uiteindelijk rijden we terug in het donker over de oude vertrouwde weg. We gaan eerst langs bij de ouders van Henk en hierna parkeren we Daf bij mijn ouders op de oprit.

Mensen kinderen wat is het een reis geweest! Het was geweldig. We willen ook iedereen bedanken die ons heeft gevolgd via de site en leuke berichtjes heeft achtergelaten, super!
Nu zijn we inmiddels beide weer aan het werk en komt het gewone leven weer hard op ons af, maar we kijken met veel plezier terug op onze reis enne... Volgende week weer?

 


Bekijk foto's van Duitsland >